24 augusti 2011

Pedagogblogg

by tarop, CC (by-nc-sa), från Flikr.com
Den första uppgiften är att skapa en pedagogblogg. Syftet med pedagogbloggen är att du ska få ett forum för att reflektera över och dokumentera lärande med IT-verktyg. Genom pedagogbloggarna kan vi också dela med oss av idéer och tankar till varandra.

Inspiration
Din uppgift till nästa IT-forum är att besöka och undersöka någon eller några av länkarna till andras pedagogbloggar (klicka på länkarna nedan):

Thornström.se, innehållsrik blogg (upptäck under rubliken "hitta inlägg") med bra exempel på hur man kan blanda in privatliv och koppla det till lärande, se här! Bloggen ger också många bra tips om andra pedagogbloggar.

Från Sandras horisont, ofta kärnfullt och tankeväckande. Inspirerande exempel på IT-projket under fliken elevarbeten. Hennes elever vann Webbstjärnan med bok- och mattebloggen Myrsjöskolan 6b.

Uggleblogg, Åsa Kronkvist alias Ugglemamman tipsar generöst och personligt om IT-verktyg. Botanisera under rubriken kategorier.

IT-Anette, rikligt med tips och länkar för förskolan.

Öpedagogen, gotlänning som reflekterar tankeväckande om skola och IT. Hennes elever vann Webbstjärnan med bokbloggen Detektiven Emil och vi.

Klurigt, lurigt och roligt i skolan, Pitebon Erica Lövgren tipsar om "att skriva sig till läsning" - om att använda datorn i läs- och skrivinlärningen.

Anna-Lenas IKT-blogg, vår kollega delar med sig av sitt IT-lärande och tipsar om bra länkar.

I love IT, vår kollega Elisabet tipsar och reflekterar över IT och lärande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar