OM

Elisabet och Anna-Lena
Drivbänken är en resurssida för dig som vill öka ditt digitala lärande. Sidan skapades av Anna-Lena Ekstrand och Elisabet Jagell under lärarlyftskursen IKT och lärande våren 2010. Efter vår utbildning har vi fortsatt att använda sidan som ett redskap i fortbildningen av våra kollegor på Växthuset förskola och skola. Grundtanken för Drivbänken är att den skall vara en portal för grundläggande verktyg som pedagogen kan använda i sin verksamhet. Vi har valt att begränsa antalet verktyg under varje flik för att det skall bli överskådligt för pedagoger som vill komma igång med att använda IT.
Det som startade som en resurssida för Växthuset förskola och skola i Uppsala har nu utvecklats till en levande resurs för pedagoger i hela Sverige.

"Jag tycker er webbplats är toppen och brukar rekommendera den till våra studenter"
/Åsa K, Högskolan Kristianstad
Anna-Lena Ekstrand arbetar som förskollärare på Odensala förskola i Sigtuna kommun.
Elisabet Jagell arbetar som grunskollärare och IT-didaktiker på Växthuset skola i Uppsala kommun.

Verktygen här på Drivbänken är användbara i alla skolformer och bjuder in till samlärande. Dela gärna med er av hur ni använder sidan genom att lämna en kommentar här nedan.

Välkommen!

Copyright Anna-Lena Ekstrand och Elisabet Jagell

Har du tips, idéer och/eller frågor? Välkommen att skriva en kommentar nedan.

5 kommentarer:

 1. Gillar din sida! Har problem med glogster! Vet du om de har ändrat så det inte går att administrera klasser gratis där längre?
  /Lotta

  SvaraRadera
 2. Det är sant, de har börjat ta betalt. Det kostar dock inte så mycket. Jag har kört en månads gratis-prov i höst och funderar nu på att köpa ett läsår. Det kan det vara värt lika gärna som man lägger pengar på annat läromedel:)

  SvaraRadera
 3. Hej Elisabet. Vilken bra resurs du har skapat! Jag läser just nu IKT och lärande och får mycket inspiration och hjälp från din DRIVBÄNK. Jag har en fråga till dig. På dina sidor i denna blogg har du klickbara ord (länkar) infällda i en bild (eller rutsystem i olika färger) Hur har du lyckats med det? Jättesnyggt och lätt att använda!
  Mvh Åsa U

  SvaraRadera
 4. Hej Åsa
  Vi skapade en tabell i word sen klistrade vi in den på en ny sida. När tabellen väl är inne på sidan är det bara att skriva i varje enskild ruta och sedan länka till de sidor man vill använda. Det som kan vara lite "pilligt" är hur storleken på tabellen skall se ut, du får prova dig fram!

  Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker er webbplats är toppen och brukar rekommendera den till våra studenter. Nu har jag gjort en YouTubeversion av den föreläsning jag brukar hålla och naturligtvis finns Drivbänken med där också. Ni hittar den på http://www.youtube.com/watch?v=-PcZ7Hpth70 (Jag såg att Elisabet redan hittat dit!)

  /Åsa K, Högskolan Kristianstad

  SvaraRadera